Όλυμπος

Όλυμπος: αετοφωλιά στη ράχη του χρόνου
Εκτεθειμένος στους πελαγίσιους αέρηδες. Πάνω σε μια τραχιά και απόκρημνη ράχη. Ένας οικισμός ακροβάτης. Τα σπίτια του κατεβαίνουν την κορυφογραμμή, σφιχτά «δεμένα» μεταξύ τους και «σφηνωμένα» γερά πάνω στον βράχο. Δύσκολος τόπος, άγριος, μα καλά προφυλαγμένος από πειρατές και επιδρομείς. Η Όλυμπος της Καρπάθου, ένα πραγματικό αξιοθέατο: ένας μεσαιωνικός οικισμός (του 9ου αι.) που αντιστέκεται στον χρόνο. Ίσως ο πιο εντυπωσιακός του Αιγαίου.

Δεν μπορείτε να φτάσετε στην Κάρπαθο και να μην πάτε στον Όλυμπο. Μερικοί τον περιγράφουν ως το πιο όμορφο οικισμό της χώρας ... και ίσως δεν είναι λάθος. Για να φτάσετε εδώ σημαίνει ότι θα πρέπει να ανεβείτε το βουνό! Είναι χτισμένο σε ένα σημείο απρόσιτο λόγω των πειρατών και η ζωή εδώ ρέει με διαφορετικό ρυθμό. Εδώ καθημερινή ζωή έχει τους δικούς της κανόνες ... οι άνθρωποι ζουν με έναν τρόπο πολύ διαφορετικό από το συνηθισμένο.

Εδώ στην Κάρπαθο, και ιδιαίτερα στο Όλυμπο, κάθε σπίτι μοιάζει με λαογραφικό μουσείο. Θα δείτε μοναδικά κοστούμια τα οποία σε πολλές περιπτώσεις να φορούν ακόμη και σήμερα, κυρίως ξυλόγλυπτα και σημαντικά εργόχειρα.

Μια επίσκεψη σε αυτό το μέρος θα σας ανταμείψει ...